How to design a hospital with empathy ?

Atraskite mūsų sveikatos priežiūros įstaigų dizaino vadovą

Kaip suprojektuoti funkcionalią ligoninę?

Statant ar rekonstruojant ligoninę iškyla klausimų dėl įvairiausių prioritetų. Dizaino ir spalvų pasirinkimas yra vienas iš jų. Žinote, kad tinkamas sprendimas gali labai prisidėti prie pacientų ir darbuotojų gerovės. Tačiau ne visada turite tam laiko ir kompetencijos. Todėl parengėme dizaino vadovą, kad įkvėptume Jus ir padėtume tinkamai pasirinkti spalvinius.
 

Remdamiesi mūsų tyrimo „Ateities ligoninė: iššūkiai ir pagrindai“ rezultatais, vadovaudamiesi į žmogų orientuota vizija, kuria siekiama pagerinti pacientų, jų šeimų ir darbuotojų gyvenimo kokybę, kad ligoninė taptų tinkama vieta gydytis bei dirbti. Pacientų priežiūrą galima pagerinti sukuriant empatišką aplinką, pasitelkiant interjero dizainą ir konkrečius grindų ir sienų dangų sprendimus.

Tikime, kad tai galima pasiekti „Human-Conscious DesignTM“ priemonėmis, kruopščiai parenkant ir derinant dizainą įvairiose sveikatos priežiūros įstaigos erdvėse. Todėl siūlome įkvepiančias spalvų paletes bei receptus Jūsų projektams.
- Lengvai suprantamas zonų radimas
- Nesunkiai pasiekiamos zonos
- Mobilumo palengvinimas ligoninėje visiems asmenims
- Sukuriama jauki atmosferą įvairiose erdvėse

Susipažinkite su „Tarkett“ sprendimais.

Nustatėme 3 sveikatos priežiūros dizaino tendencijas

Spalvų vaidmuo ligoninių dizaine gali padėti pasiekti skirtingų tikslų, susijusių su ženklinimu, erdvės suvokimu ir kt.
Dizaino ir spalvų kombinacijų sudarymas gali sukurti skirtingą bei empatišką atmosferą.

Biofilinės tendencijos

Biofilinio dizaino tikslas – sujungti žmogų su gamta, kad sumažėtų pacientų ir personalo patiriamas stresas. Šį ryšį padeda užmegzti natūrali šviesa, žaliosios erdvės bei gamtos vaizdai. Nuo pirmųjų tyrimų, kuriuos prieš 30 metų atliko daktaras Roger Ulrich, daugybė mokslinių tyrimų rodo, kad vizualinis gamtos poveikis ne tik mažina pacientų stresą, bet ir skausmą.

Namų tendencija

Namų tipo dizainu siekiama humanizuoti ligonines ir padėti sukurti raminančias erdves, saugančias privatumą bei prisidedančias prie teigiamos pacientų savijautos. Tai galima pasiekti naudojant medžiagas ir raštus, kurie nuramina pacientą.

Grafinės tendencijos

Grafinis dizainas sukuria intuityvias erdves, kūrybiškai naudojant grafinius elementus, spalvas ir kontrastus, galima aiškiai orientuotis ir sukurti žaismingą atmosferą. Tai puikus būdas bendrauti, orientuotis bei atitraukti dėmesį.

Spalvos daro įtaką mūsų elgesiui ir sprendimams. Ligoninės aplinkoje spalvos padeda atpažinti pagrindinius elementus, todėl žmonės gali intuityviai interpretuoti erdves ir judėti tarp jų. Spalvos atkreipia mūsų dėmesį ir yra svarbus vaizdo elementas.

Valérie Pavard – „Tarkett“ dizaino vadovas

 

Pamatykite į žmogų orientuotų ligoninių pavyzdžių

Mūsų kolekcijos

Susiję straipsniai

Mūsų tvarumo principai: Daryti gerą. Kartu.
Mūsų tvarumo principai: Daryti gerą. Kartu.

Tvarus “Tarkett” požiūris, Daryti Gera. Kartu, paremtas trimis „Cradle to Cradle®“ principais: „Gyvenimo projektavimas“, „Kilpos uždarymas“ ir „Bendradarbiavimas“.

Tarkett tęsia savo kelią link švaresnio oro patalpose
Švaresnis oras patalpose dėka grindų dangos, tinkamos sergantiems astma ir turintiems alergijų

Skaitykite apie Tarkett siekius pagerinti oro kokybę patalpose, naudojant alergiškiems žmonėms tinkamą grindų dangą

Komercinės vinilo grindys, skirtos sveikatos priežiūros erdvėms
Atraskite naujus „iQ Granit“ ir „iQ Eminent“ asortimentus

Atraskite naujus „iQ Granit“ ir „iQ Eminent“ asortimentus

Uusi Lastensairaala
Nauja ligoninė vaikams

Sužinokite apie apdovanojimą pelniusį, nestandartinio dizaino vaikų ligoninės projektą, įkvėptą Tove Jansson knygos "Muminukai". Projektas įgyvendintas į pagalbą pasitelkiant Tarkett technologijas