Švaresnis oras patalpose dėka grindų dangos, tinkamos sergantiems astma ir turintiems alergijų

Švaresnis oras patalpose dėka grindų dangos, tinkamos sergantiems astma ir turintiems alergijų

Įkvepiamo oro kokybė tiesiogiai įtakoja astma ir alergijomis sergančių žmonių sveikatą. Pasaulio sveikatos duomenimis, 20% pasaulio gyventojų kenčia nuo alergijos, o 2016 m. pasaulyje buvo apie 339 milijonai sergančiųjų astma.  Kadangi visi labai skirtingai reaguoja į neigiamą oro teršalų poveikį, akivaizdu, kad, gerinant oro kokybę, galima sumažinti riziką susirgi ar toliau sirgi šiomis ligomis.

Patalpų oro kokybės gerinimas, iškeliant žmonių sveikatą į pirmą vietą, yra dalis mūsų įsipareigojimo. Padėsime Jums sukurti pritaikytas erdves, apsaugodami  žmones nuo medžiagų, galinčių suketi astmą ar alergines reakcijas, ir padėdami sumažinti bendrą astmos ar alergijų atsiradimą jūsų erdvėje.

Medžiagos vertinimas, laikantis žiedinės ekonomikos projektavimo pricipų

Sveikatai nekenksmingų medžiagų ir patalpų oro kokybės optimizavimas

Kuriant grindų dangą, pritaikytą kenčiantiems nuo astmos ir alergijų, svarbiausia yra naudoti kokybiškas medžiagas ir optimizuoti sveikatai nekenksmingas medžiagas,” pasakoja Myriam Tryjefaczka, Tarkett EMEA skyriaus tvarumo ir viešųjų reikalų direktorė. “Mes nuolatos peržiūrime ir optimizuojame savo medžiagas, laikydamiesi žiedinės ekonomikos principo  -parenkame tokias medžiagas, kurios prisidėtų prie sveikatos ir aplikos puoselėjimo.” 

Ypač daug  dėmesio skiriame trims sritims, kurios, kaip žinoma, ypač veikia patalpų oro kokybę: lakieji organiniai junginiai (LOJ), kietosios dalelės ir alergenai.  Pirmiausia, mūsų siūlomų produktų LOJ emisija yra 10 - 100 kartų mažesnė nei griežčiausiai pasaulio standartai. Antra, mūsų gaminamos kiliminės plytelės padeda "valyti orą". Žiedinės ekonomikos principu sertifikuota Silver AisMaster kiliminė danga buvo pripažinta GUI Gold Plus ženklui, kurį Vokietijos pirmaujanti nepriklausoma oro kokybės bandymų organizacija suteike tiek dėl efektyvumo sulaikant dulkių judėjimą, tiek del tinkamumo alergiškiems ir astma sergantiems žmonėms. Ir svarbiausia, mes patikrinome visas medžiagas dėl galimų alergenų. Atrankos ir rizikos vertinimo rezultatai nurodyti mūsų gaminių sudėties ataskaitose (MHC).

Natūrali mūsų linoleumo sudėtis

Tarkett linoleumas

Tarkett linoleumas - tai produktas, kurio 94% ingredientų yra natūralūs: sėmenų aliejus, pušies kanifolijam medienos ir kamštienos miltai, kalcio karbonatas ir džiutas.  Mūsų linoleumo sudedamosios dalys yra ne tik draugiškos kenčiantiems nuo alergijų ar astmos. Taip pat savo linoleumo grindų ir sienų dangai siekėme visame pasaulyje pripažinto "Allergy UK" sertifikato. "Allergy UK" atliko daugybę bandymų, kad patikrintų pagrindinius alergenus ir dirgiklius, įskaitant MRSA ir Ecoli - bakterijas, žinomas kaip sukeliančias pavojų viešose vietose, tokiose kaip ligoninės ir patvirtino, kad nei vienos iš šių bakterijų linoleumo sudėtyje nėra. Šis sertifikatas galioja 135 šalyse ir tvirtina, kad Tarkett linoleumo grindų ir sienų dangos sudėtis iš tiesų yra draugiška kenčiantiems nuo astmos ar alergijų, o tinkamai jį valant ir prižiūrint, ant grindų nukritusius alergenus (pvz. žiedadulkes, dulkes, pelėsius) galima lengvai pašalinti. 

Svarbiausia - žmogus ir sveikesnės patalpos

A portfolio-wide approach

Tam, kad gauti sertifikatus produktams, kurie yra tinkami naudoti kenčiantiems nuo astmos ar alergijų, Tarkett neapsiriboja linoleumu. Stengiamės įvertinti visus savo produktus dėl galimų alergenų, prisidėdami prie sveikesnės aplinkos ir pagelbėdami išpildyti ekologiškų pastatų sertfikatų reikalavimus.  Pavyzdžiui, mūsų Omnisport grindų dangos asortimentas, skirtas laisvalaikio ir sporto zonoms, kur svarbiausia sveikata ir sauga, turi "Allergy UK" sertifikatą. Gyvenamųjų patalpų rinkoje Tarket taip pat turi "Allergy UK" sertifikatą daugumai savo ICONIK asortimento, padedant žmonėms sukurti seikesnę aplinką savo namuose.

Tiesiog dar vienas būdas
Daryti gerą. Kartu.

Daugiau žinių apie tvarumą

Material transparency in products becomes increasingly important
Promoting material transparency with MHS

Read more about how we promote material transparency with our Material Health Statements to offer complete transparency on the composition of our products.

promoting circular economy using good materials in Tarkett flooring
Promoting the responsible use of PVC to create healthier indoor spaces

Read more about the ways we are contributing to a more responsible use of PVC by using good materials and long-lasting floors that can be easily recycled.

Tarkett leads the flooring industry in reducing emissions of VOCs from flooring
Inside Tarkett’s journey to lower VOC emissions

Read how Tarkett deployes Human-Conscious Design approach to fight indoor air pollution by reducing volatile organic compounds (VOCs) in the floorings: