Nauja ligoninė vaikams

Nauja ligoninė vaikams

2018 | Helsinki, Suomija

Nuotraukų galerija

2018 m. rugsėjo mėn. atidaryta apdovanojimą pelniusi Naujoji Helsinkio vaikų ligoninė buvo sukurta pirmiausiai atsižvelgiant į jos vartotojų poreikius.  Tai yra pagrindinis Suomijos vaikų gydymo centras, dauguma jo pacientų yra maži vaikai,  kuriems apsilankymas ligoninėje gali būti gąsdinantis ir sudėtingas.

Naujoji vaikų ligoninė buvo sumanyta taikant naują požiūrį į sveikatos priežiūrą: ligoninė yra ne tik įstaiga, kurioje atliekamos medicininės procedūros, bet ir gydomoji aplinka. Įranga ir paslaugos yra skirtos palengvinti pacientų ir jų šeimos narių gyvenimus, juose yra žaismingų elementų, kurie ugdys vaikus, skatins jų teigiamą nuotaiką ir atitolins mintis nuo ligų. 

Projektas buvo sukurtas bendradarbiaujant su ligoninės personalu: slaugos darbuotojais, ligoninės vadovybe , inžinieriais ir architektais.

Mes kartu radome sprendimus, kurie ne tik atitiktų medicininius poreikius, tačiau tuo pačiu atsižvelgtų ir į vaikus bei jų šeimos narius.

Pradedant pastato išdėstymu ir baigiant interjero dizainu, viskas buvo galvojama apie jaunąjį pacientą. Ryškių spalvų fasadas, grindyse ir sienose išgraviruotas gamtos įkvėptas meno kūrinys, interaktyvus virtualus akvariumas, kuris vaikų nupieštas žuveles prikelia gyvenimui.

Kiekvienas pastato aukštas yra sukurtas kaip natūrali aplinka, įkvėpta suomių vaikų pamėgtų  Trolių Mumių. Sienos, grindys ir keltuvai dekoruoti Trolių Mumių istorijų citatomis ir iliustracijomis, suteikiančiomis paguodis ir skatinančiomis mažųjų pacientų vaizduotę.  

Vaikų darbas yra žaisti, o tai skatina gijimą.

Šiam projektui Tarkett pristatė 33 000 mgrindų  bei sienų dangos kartu su 118 unikalių Muminukų temos grindų dangos dizainų.  Be individualių dizainų, "Floorcraft" technologijos dėka įgyvndinant dizaino koncepciją, Tarkett taip pat aprūpino produktais, pritaikytais ligoninės aplinkos keliamiems reikalavimams: intensyvus eismasm, higienos standartai, didelis atsparumas chemikalams...

Nuotraukos: © Moomin Characters™

Siūloma kolekcija

Apie

Sužinokite apie apdovanojimą pelniusį, nestandartinio dizaino vaikų ligoninės projektą, įkvėptą Tove Jansson knygos "Muminukai". Projektas įgyvendintas į pagalbą pasitelkiant Tarkett technologijas

Dizaineris / Architektas

Pagrindinis dizaineris: Arkkitehtitoimisto SARC, bendradarbiaujant su: Arkkitehtiryhmä Reino Koivula

Rangovas

SRV

Pastato savininkas

Kiinteistö Oy Uusi Lastensairaala

Segmentas