The circular journey of DESSO carpet tiles sustainable design and manufacturing process

DESSO - Žiediškumo grožis

Kiliminės plytelės

Žiediškumo grožis

Mums, Tarkett, žiedinės ekonomikos grožis susijęs su pakartotinai naudojamų medžiagų, iš kurių gaminami mūsų produktai, grožiu, novatoriškais gamybos procesais, kuriuos įgyvendiname, ir žinojimu, kad aktyviai mažiname atliekų ir šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

Mes orientuoti į tris pagrindines sritis: dizainą, medžiagas ir žiedinius procesus. 

Projektavimas

Sėkmingai įsišaknijus „nuo lopšio iki lopšio“ principams, visi mūsų dizaino sprendimai prasideda nuo pabaigos – tai puiki vieta naujai pradžiai ir naujovėms. Kurdami funkcionalumą ir estetinį patrauklumą, mes taip pat nepamirštame žiediškumo – mūsų produktai tarnaus ilgai ir ne po vieną kartą.

Veiksmingi žiedinio dizaino principai: Siūlai ir „Ecobase“ pagrindas

Medžiagos

Siekdami apriboti pirminių žaliavų naudojimą, glaudžiai bendradarbiaujame su įvairių pramonės šakų įmonėmis ir partneriais, aktyviai regeneruodami vertingas medžiagas, kurios kitu atveju taptų atliekoms. Kiliminių plytelių gamyboje jau naudojame vietinės geriamojo vandens pramonės atliekas – kalcio karbonatą, tačiau neplanuojame čia sustoti.

Mes aktyviai ieškome naujų partnerysčių, kurios leistų į uždarą ciklą įtraukti daugiau saugių išteklių.

Bendradarbiavimas siekiant išsaugoti išteklius: vertingų medžiagų atkūrimas žiedinei ekonomikai.

Uždaro rato kelionė

Tarkett pripažįsta, kad esame atsakingi už visą kiekvienos medžiagos, su kuria dirbame, gyvavimo ciklą. Mūsų novatoriška grąžinimo ir perdirbimo programa ReStart® leidžia uždaryti šį ciklą ir mūsų kilimų perdirbimo centre Nyderlanduose perdirbti atskirtus verpalus ir pagrindą, nepabloginant medžiagų kokybės ir laikantis griežtų sveikatos ir aplinkosaugos standartų. 

Žinoma, mes to nedarome vieni – mūsų ryžtingai nusiteikusių partnerių tinklas padeda įgyvendinti šią uždaro rato kelionę.

Žiedinės kelionės pradžia: perdirbtas turinys iš mūsų kiliminių plytelių verpalų ir pagrindo

Anglies dvideginio pėdsakas

Kartu su holistiniu požiūriu į dizainą ir kruopščiai atrinktomis medžiagomis, mūsų uždaro ciklo sistema užtikrina, kad mūsų kiliminės plytelės turi įspūdingai mažą žiedinį anglies dioksido pėdsaką, kurį nuolat stengiamės dar labiau sumažinti.

Uždarojo ciklo anglies dvideginio pėdsakas: Pagal Bureau Veritas išoriškai patikrintą aplinkosauginę produkto deklaraciją (EPD) S-P-05827 – DESSO Recharge & Retrace, remiantis bendru anglies pėdsaku (A-D moduliai) su uždaro ciklo žiedinio perdirbimo scenarijumi.