Perdirbimas - ne tik skambi teorija, bet ir reali praktika.

Perdirbimas - ne tik skambi teorija, bet ir reali praktika.

Montavimo metu likusias atraižas/atliekas perdirbti galima jau keletą metų, tačiau klijuojamų grindų perdirbimas yra tikras iššūkis. Tačiau pritaikydama specialią technologiją, „Tarkett“ keičia nusistovėjusį požiūrį, suteikdama klientams Europoje unikalią galimybę perdirbti panaudotas homogenines, klijuojamas grindų dangas. Taip - sumažinant anglies dvideginio bei atliekų išmetimą į aplinką siekiame tvarumo. Tai ne tik žodžiai. Galime užtikrinti, kad grindų dangos bus perdirbamos bei paverčiamos naujų produktų žaliavomis. Dabar klientai gali aktyviai prisidėti prie kuriamos grindų dangos iš dar daugiau perdirbto turinio. Skandinavijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje pradėta diegti novatoriška technologija, pagal „Tarkett“ „ReStart®“ atsiėmimo ir perdirbimo programą. Pagamintose po 2011 m. homogeninėse grindų dangose nėra ftalatų-plastifikatoriaus, kuris nebenaudojamas „Tarkett“ grindų gamyboje.

Surenkame panaudotas homogenines grindų dangas

Technologinis proveržis

„Tarkett“ atskyrimo ir perdirbimo technologija suteikia galimybę perdirbti homogenines grindų dangas. „Tarkett“ perdirbimo centre Ronneby, Švedijoje, grindis galima granuliuoti, nuplauti, kad būtų pašalinti likučiai bei klijai, išdžiovinti ir saugiai perdirbti į naujas vinilines dangas. Perdirbimo procesas yra labai ekonomiškas, nes kiekvieną surinktą kvadratinį metrą grindų galima perdirbti į žaliavą, kad būtų pagamintas vienas kvadratinis metras naujų grindų. Tikimės, kad iki 2025 m. pradžios bus perdirbta 8500 tonų arba 3 milijonai kvadratinių metrų grindų. „Visa tai yra mūsų tvarumo kelionės dalis ir mūsų siekis padėti savo įmonei ir klientams pereiti prie žiedinės ekonomikos ir sumažinti anglies dioksido poveikį“,- sako EMEA tvarumo direktorė Benjamine Proisy.

Perdirbimo centras Ronneby, Švedijoje

Perdirbimo nauda „Tarkett“ klientams

Mažesnės emisijos - Vinilo grindų perdirbimas padeda sumažinti anglies dvideginio emisijas, nes išvengiama energijos, reikalingos neapdorotoms žaliavoms išgauti, perdirbti bei deginti. 1 kv.m homogeniško "iQ" vinilo atliekų perdirbimas po naudojimo sumažina iki 9,8 kg CO2 emisijos*.
Atliekų mažinimas – Sumažinkite atliekų kiekį ir tai leis sumažinti šalinimo išlaidas.
Uždarojo ciklo grindų danga - Vinilą galima efektyviai perdirbti iki aštuonių kartų **. Taigi galėsime padidinti savo gaminių perdirbimo kiekius, suteikdami Jums patvaresnes grindis. Mūsų tikslas - iki 2030 m. į savo gaminius įtraukti 30% perdirbtų medžiagų.
"Žalieji pastatai" – Perdirbdami bei įsigydami perdirbtas grindis, esate žingsniu arčiau ekologiškų pastatų sertifikatų.
Efektyvi atsiėmimo ir perdirbimo paslauga – Surenkame Jūsų grindis pagal mūsų sukurtą „ReStart®“ atsiėmimo ir perdirbimo programą. Nuo 2010 m. iki 2020 m. Visame pasaulyje jau surinkome 109 000 tonų grindų dangų po montavimo bei panaudojimo, įskaitant vinilines grindis.
Mažesnis išmetamųjų teršalų kiekis - Perdirbant vinilines grindis, galima sumažinti anglies dvideginio koncentraciją ore.
1 kv.m homogeniško iQ vinilo atliekų perdirbimas sutaupo 9,8 kg CO2*.
Atliekų mažinimas - sumažinkite atliekų kiekį, kol į atliekų sąvartyną bus nulis atliekų, ir sutaupysite pašalinimo išlaidų.
Grindys pagamintos vadovaujantis žiedinės ekonomikos principais - Vinilą galima efektyviai perdirbti iki aštuonių kartų **. Taigi galėsime padidinti savo gaminių perdirbimo turinį, suteikdami jums patvaresnes grindis. Mūsų tikslas - iki 2030 m. Į savo gaminius įtraukti 30% perdirbtų medžiagų.
Ekologiški pastatai - perdirbdami ir įsigydami perdirbtas grindis, esate dar vienas žingsnis arčiau ekologiškų pastatų sertifikatų.
Efektyvi atidavimo ir perdirbimo paslauga - mes galime surinkti jūsų grindis pagal mūsų sukurtą „ReStart®“ atsiėmimo ir perdirbimo programą. Nuo 2010 iki 2020 metų visame pasaulyje jau surinkome 109 000 tonų grindų dangų po montavimo ir po naudojimo, įskaitant vinilo grindis.

Perdirbimo centras Clervaux mieste

Kaip tai veikia? ?

„Tarkett“ šį procesą pavertė lengvu ir be papildomų rūpesčių. Susisiekę su vietiniu „Tarkett“ prekybos atstovu galėsite sudaryti „Restart®“ susitarimą. Patvirtinę, kad Jūsų grindys yra tinkamos perdirbimui, atvyksime jas surinkti.


Kas toliau?


Nuolat plečiame savo programos taikymo sritis ir iki 2025 m. galėsime perdirbti dar daugiau grindų dangų rūšių. Toliau optimizuosime perdirbimo procesus, kad kartu galėtume žengti tvarios visuomenės link - toliau bei darniau .

Sąmoningi ir atsakingi sprendimai. Visuomenei ir planetai. Tarkett Human-Conscious DesignTM

Daugiau tvarumo istorijų

Ronneby factory in Sweden
Kas yra „ReStart®“ programa?

Paskaitykite daugiau apie mūsų „ReStart®“ programą, kuri prisideda prie pasaulio gamtos išteklių bei aplinkos saugojimo.

Mes, „Tarkett“, esame įsipareigoję gaminti produktus iš tvaresnių medžiagų.
Skaidrumo skatinimas saugant gamtos išteklius ir prisidedant prie žmonių sveikatos ir gerovės.

Paskaitykite plačiau apie tai, kaip "Tarkett" užtikrina skaidrumą ir siekia padėti savo klientams sukurti sveikas, malonias žmonėms erdves.

Mūsų tvarumo principai: Daryti gerą. Kartu.
Mūsų tvarumo principai: Daryti gerą. Kartu.

Tvarus “Tarkett” požiūris, Daryti Gera. Kartu, paremtas trimis „Cradle to Cradle®“ principais: „Gyvenimo projektavimas“, „Kilpos uždarymas“ ir „Bendradarbiavimas“.

Susiprojektuokite patys kurdami tvarų dizainą
Susikurkite tvarią aplinką naudodami mūsų inovatyvius produktus.

Skaitykite apie tai, kaip mes įsipareigojame kurti produktus, kurie prisideda prie sveikesnių erdvių kūrimo.

Vinilo atliekos mūsų Ronneby perdirbimo centre (Švedija)
Uždaras ciklas

Skaitykite daugiau apie tai, kaip mes dirbame siekdami uždaryti ciklą, kad galėtume geriau tvarkyti grindų atliekas, saugoti pasaulio gamtos išteklius ir saugoti aplinką.

Susijusios kolekcijos