CARBON FOOTPRINT CALCULATOR

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Kas yra anglies pėdsakas?

Anglies pėdsakas – tai bendras šiltnamio efektą sukeliančių dujų (CO2 ekv), susidarančių dėl mūsų veiklos, kiekis. Galima apskaičiuoti šalies, įmonės, produkto ir kt. anglies pėdsaką.  Gaminio anglies pėdsakas rodo bendrą gaminio išmetamo anglies dioksido kiekį per visą jo gyvavimo ciklą.

Kodėl tai taip svarbu?

Anglies pėdsakas yra labai svarbi priemonė, padedanti suprasti, kokį mes darome poveikį visuotiniam atšilimui. Statybos pramonė gali daug ką pakeisti, nes ji išmeta 39 % viso pasaulyje išmetamo ŠESD kiekio (gamyba, transportavimas ir deginimas) ir 60–70 % visų atliekų. 

klimato kaitos poveikis

Kaip jis apskaičiuojamas?

Mūsų skaičiuoklė įtraukia emisijas iš kiekvieno produkto gyvavimo ciklo etapo: žaliavų, transportavimo, gamybos procese sunaudotos energijos, naudojimo ir gyvavimo ciklo pabaigos etapų. Visi skaičiavimai pagrįsti mūsų EPD bei patikrintais trečiųjų šalių duomenimis. 

grindų dangos gyvavimo ciklo etapai, įskaitant perdirbimą

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Statote naują ligoninę?

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Dirbate su mokyklos projektu?

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Reorganizuojate darbo vietą?

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Reorganizuojate kolektyvinį būstą?

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Imatės svetingumo sektoriaus projekto?

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Atnaujinate parduotuvę?

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Norite prisidėti prie pokyčių? Prisijunkite prie „ReStart®“

Dalyvaukite mūsų „ReStart®“ grąžinimo ir perdirbimo programoje, kur jūsų grindų danga bus surinkta ir perdirbta į žaliavą, iš kurios vėl bus gaminama nauja „Tarkett“ grindų danga. 

.

Ir sumažinkite savo poveikį aplinkai perdirbdami

Apskaičiuojant anglies pėdsaką galima nustatyti pagrindinius gaminio emisijų šaltinius, o tai savo ruožtu parodo, kaip galima optimizuoti procesą ir išvengti teršalų. Gyvavimo ciklo pabaigos etapas yra vienas iš tų, kurie turi didelį potencialą sumažinti anglies dioksido kiekį. Perdirbant senas grindų dangas sumažinamas į aplinką išmetamo anglies dioksido kiekis: išvengiama savartynų, atliekų deginimo bei naujos žaliavos gavybos procesų.

Senų vinilinių grindų dangų perdirbimas

Sužinokite, kaip mes vieni pirmųjų pradėjome homogeninių vinilinių grindų dangų perdirbimą po jų eksploatavimo. Istorija su IKEA.

Seno linoleumo perdirbimas

Sužinokite, kaip mes vieni pirmųjų pradėjome seno linoleumo perdirbimą.

Senų kiliminių plytelių perdirbimas

„Tarkett“– pirmasis Europos gamintojas kiliminių plytelių gamyboje naudojantis uždarojo ciklo procesą.

Norite išvengti anglies dvideginio emisijos?

Anglies dioksido kiekio mažinimo programa

Rinkdamiesi „Tarkett“ galite būti tikri, jog renkatės gaminius, nuo pat pradžių sąmoningai suprojektuotus taip, kad būtų atsižvelgiama į anglies pėdsako mažinimą. Kuomet taikydami griežtus gaminių projektavimo ir gamybos procesus, mes nebegalime dar labiau sumažinti anglies dioksido išmetimo, siūlome likutį kompensuoti pagal mūsų „Carbon Conscious“ programą, ir naudoti išoriškai patikrintus anglies dioksido kreditus.

Ieškote žiedinės ekonomikos principus atitinkančių gaminių?

„Circular Selection“

„Circular Selection“ apibendrina visas mūsų žiedinės ekonomikos principus atitinkančias kolekcijos. Šios kolekcijos sukurtos ekologiškai, atsižvelgiant į žiedinį panaudojimą ir perdirbimą pasibaigus gyvavimo ciklui. Grindų dangos pasirinkimas iš mūsų „Circular Selection“ yra garantija, kad jūsų grindų dangų atliekos (po montavimo ir po naudojimo) bus surinktos ir perdirbtos.

.

Reikia pagalbos?

Norite gauti daugiau informacijos arba paramos savo projektui? Mes čia tam, kad padėtume! Susisiekite su vietiniu Tarkett atstovu.

Apskaičiuokite bet kurios iš šių kolekcijų anglies pėdsaką