Tvarių mokyklų kūrimas

Tvarių mokyklų kūrimas

Ekologiškų mokyklų projektavimas

Tvarių, ekologiškų mokyklų ar universitetų nori ir mokiniai, ir tėvai. Tas pats pasakytina ir apie mokytojus, ir apie institucijas bei valdžios įstaigas, kurios užsako pastatus.

Kurdami grindų dangas siekiame priimti teisingus sprendimus, naudoti tinkamas medžiagas ir procesus. Sumažinę į aplinką išmetamo anglies dioksido kiekius ir pagerinę perdirbamumą, mes užtikriname, kad mūsų gaminiai nekenktų žmonių sveikatai ir gerovei, taip pat planetai

Todėl galime padėti jums priimti teisingus sprendimus jūsų projektui, žmonėms ir planetai.

Švietimo įstaigų pastatų poveikio aplinkai mažinimas

Geros medžiagos

Nuo pat mūsų grindų dangų projektavimo proceso pradžios naudojamos sveikesnės, ekologiškesnės medžiagos, kurias vėliau galima išgauti, perdirbti ir transformuoti į naujus produktus.

Sveikata ir gerovė

Mums rūpi, kokį poveikį mūsų grindų danga daro gyventojų sveikatai ir gerovei, ypač patalpų oro kokybei.

Žiedinė ekonomika

Mes nuolat stengiamės mažinti anglies dioksido pėdsaką, to siekiame stebėdami savo gamybos procesą arba didindami gaminių perdirbamumą.

Apskaičiuokite savo projekto anglies pėdsaką

Dirbate su mokyklos projektu? Čia pateikiame įrankį, skirtą anglies dioksido pėdsakui apskaičiuoti.

Grindų dangos, skirtos mokykloms, pagamintos iš kokybiškų medžiagų

Grindų dangos iš kokybiškų medžiagų

Mokykloms būtinai naudokite grindų dangas, pagamintas iš kruopščiai atrinktų medžiagų, nes jos gali turėti didelę įtaką patalpų oro kokybei, o tinkamai parinktos dangos gali sumažinti galimo žalingo poveikio vaikų sveikatai riziką.
Pavyzdžiui, ftalatai yra dažnai patalpose pasitaikantys teršalai, o moksliniai tyrimai rodo, kad jie gali turėti žalingą poveikį žmonių sveikatai. Gerų medžiagų parinkimas taip pat yra labai svarbus aspektas siekiant veiksmingai perdirbti produktus pasibaigus jų naudojimui, užtikrinantis aktyvų jūsų įmonės dalyvavumą žiedinėje ekonomikoje. 

Mūsų įsipareigojimas

Savo grindų dangoms mes taikome Cradle to Cradle® ekologinio projektavimo metodą, užtikrinantį galimybę uždaryti ciklą (žiedinę ekonomiką) perdirbant ir pakartotinai naudojant perdirbtas medžiagas būsimoje gamyboje. Tai darydami mes ne tik mažiname atliekų kiekį, bet ir padedame tausoti planetos gamtos išteklius. 
Cradle to Cradle® taip pat garantuoja skaidrumą, nes mūsų procesai ir medžiagos yra kruopščiai tikrinami nepriklausomų auditorių. Tai reiškia, kad galite būti visiškai tikri dėl mūsų grindų dangos gaminių poveikio sveikatai ir aplinkai ir didžiuotis savo pasirinkimu.

Ką mes siūlome

  • Produktai be ftalatų
  • Grindų dangų kolekcijos, kurių sudėtyje yra bio-pagrindo arba iš biologinių šaltinių gautų medžiagų
  • Atsakingas PVC naudojimas
  • Atsakingi žaliavų šaltiniai: medžiagų, kurių gamtoje gausu, kurios greitai atsinaujina arba kurias galima perdirbti, naudojimas
  • Visiškas gamybos proceso skaidrumas, teikiant trečiųjų šalių vertinimus (EPD, MHS)

Rūpinimasis patalpų oro kokybe ir gerove

oras, kokybė, VOC

Patalpose esančių alergenų poveikis yra vienas didžiausių rizikos veiksnių susirgti astma, ypač kūdikiams. Tad patalpų oro ir aplinkos kokybė iš tiesų yra svarbi bendrai jaunų žmonių, kurie tiek daug laiko praleidžia mokyklose ir kitose švietimo įstaigose, gerovei.
Siekiant pagerinti patalpų oro kokybę, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas ore esančioms dalelėms, pvz., dulkėms ir lakiesiems organiniams junginiams (VOC). Svarbu atkreipti dėmesį į taršos šaltinių mažinimą, kruopščiai parenkant statybines medžiagas, baldus ir valymo priemones.

Mūsų įsipareigojimas

Mes gaminame grindų dangas, kurios padeda kurti sveikas vidaus erdves, atitinkančias aukščiausius vidaus oro kokybės standartus.
Žinome kiekvienos mūsų žaliavos chemines sudedamąsias dalis ir stengiamės nuolat optimizuoti saugesnių medžiagų naudojimą. Tai vis dar yra C2C metodo dalis, dėl kurios mes parengėme labai išsamias, trečiųjų šalių įvertintas Aplinkosaugines produktų deklaracijas (EPD) ir Sveikatai nekenksmingų medžiagų deklaracijas (MHS).
Taip mes užtikriname visišką mūsų produktų sudėties skaidrumą, išvengiame kenksmingų medžiagų ir optimizuojame mūsų produktų formules.

Ką mes siūlome

  • Grindų dangų sprendimai, kurių sudėtyje yra mažai arba labai mažai lakiųjų organinių junginių; nuo 10 iki 100 kartų mažiau nei reikalauja griežčiausi pasauliniai standartai
  • Sertifikavimas dėl astmos ir alergijų
  • Valymo protokolai, kuriais sumažinamas kenksmingų cheminių medžiagų naudojimas.
  • Kiliminės plytelės, mažinančios smulkių dulkių koncentraciją patalpų ore
  • MHS ir EPD sertifikatai

Grindų dangų, kurias galima perdirbti po naudojimo, pasirinkimas

Linoleumas, grindų dangos, perdirbimas

Vienas iš pagrindinių šių dienų iššūkių statant švietimo įstaigą – apriboti ir sumažinti pastato anglies dvideginio emisiją. 
Užtikrinant, kad mokykloje įrengtas grindų dangas po naudojimo bus galima perdirbti, žengiamas svarbus žingsnis, kad jūsų pastatas taptų neutralus anglies dioksido atžvilgiu, taigi, kad būtų sumažintas jo daromas poveikis klimato kaitai. 
Be to, gamyboje naudojant antrines žaliavas, sumažėja pirminių žaliavų, reikalingų naujoms grindų dangoms gaminti, kiekis.

Mūsų įsipareigojimas

Kad išsaugotume mūsų planetos gamtinius išteklius, mes nuolat stengiamės mažinti atliekų kiekį, naudoti daugiau perdirbto turinio ir perdirbti savo gaminius pasibaigus jų naudojimo laikui. Tai leidžia mūsų produkcijai dalyvauti žiedinėje ekonomikoje ir galiausiai sumažina mūsų grindų dangų anglies pėdsaką.

Ką mes siūlome

  • 6 perdirbimo centrai EMEA šalyse
  • Tarkett yra vienintelis gamintojas Europoje savo kiliminių plytelių, linoleumo ir homogeninės vinilinės dangos perdirbimui įdiegęs uždarojo ciklo procesą
  • Mūsų ReStart® programa suteikia galimybę be rūpesčių grąžinti grindų dangą tiekėjui
  • Perdirbtų medžiagų naudojimo mūsų produktų gamyboje didinimas (tikslas – 30 % iki 2030 m.)
  • Mes nuolat stengiamės mažinti savo anglies dioksido pėdsaką (tikslas – iki 2030 m. 30 % sumažinti anglies dioksido pėdsaką)

Atsižvelkite į grindų dangos ilgaamžiškumą

Tvirta vinilinė grindų danga

Žinoma, reikia atsižvelgti ir į ekonominį projekto aspektą. Išlaidas reikia kruopščiai apsvarstyti ir optimizuoti. Tačiau nepamirškite, kad jūsų skaičiavimai neturėtų būti grindžiami vien tik pradinėmis pirkimo ir įrengimo kainomis. Renkantis grindų dangą taip pat būtina atidžiai atsižvelgti ir į einamąsias išlaidas, kurioms įtakos turi grindų dangos ilgaamžiškumas, jos remonto, valymo ir priežiūros galimybės.
Reikia atsižvelgti į visą gaminio gyvavimo ciklą: neteisingas pasirinkimas ilgainiui gali kainuoti daug brangiau tiek aplinkosaugos, tiek ekonominiu požiūriu.

Atsižvelgdami į gyvavimo ciklo sąnaudas, finansines ir kitas išlaidas, pastatų savininkai galės kontroliuoti savo įstaigos veiklos biudžetą ir kartu daryti tai, kas geriausia mokinių ir darbuotojų gerovei, bei juos supančiai aplinkai.

Gyvavimo ciklo sąnaudų metodo įgyvendinimas:
Tarkett gyvavimo ciklo sąnaudų (LCC) metodas apima visų medžiagų sąnaudų įvertinimą per visą pastato gyvavimo ciklą, pradedant pradinėmis išlaidomis (pirkimas ir įrengimas), baigiant techninės priežiūros ir galiausiai pakeitimo išlaidomis. Tai ypač aktualu priimant sprendimą dėl grindų dangos, kai priežiūros ir keitimo išlaidos gali būti labai įvairios.
Norėdami sužinoti apytikslę bet kurios mūsų grindų dangos bendrą eksploatavimo kainą, kreipkitės į vietinį Tarkett atstovą.

Grindų dangos rekomenduojamos švietimo paskirties pastatams

Atraskite mūsų rekomenduojamas grindų dangas ekologiškoms mokykloms statyti.
Šios kolekcijos yra mūsų žiedinės ekonomikos principais pagrįstos atrankos – Circular Selection – dalis, kurioje, pagal tvarumo kriterijus, sugrupuoti geriausi mūsų gaminiai: gera sudėtis, be ftalatų, optimalus lakiųjų organinių junginių kiekis, PO NAUDOJIMO GALIMA PERDIRBTI.

Tarkett Lino

Augalinės kilmės natūralus linoleumas - sertifikuotas Cradle to Cradle® Gold or Silver

AirMaster

Smulkias dulkes sulaikančios kiliminės plytelės – apdovanotos GUI Gold Plus ženklinimu

Excellence Genius

Loose lay (laisvai klojama) heterogeninė vinilinė grindų danga – montavimas be klijų

Susiję straipsniai

Perdirbtų granulių panaudojimas homogeninių grindų dangų gamyboje
Perdirbimas - ne tik skambi teorija, bet ir reali praktika.

Prisijunkite prie žiedinės ekonomikos ir padėkite surinkti bei perdirbti grindų dangas naudojant „ReStart®“.

Kuriame ateities mokyklą
Kuriame ateities mokyklą

Ateities mokyklų kūrimas yra didelis iššūkis visuomenei. Sužinokite kaip mes galime padėti jums sukurti tvarią, lanksčią ir įtraukią mokyklą, sukurtą kiekvieno gerovei.