Dvi naujos Paryžiuje sukurtos meninės instaliacijos, kuriose, naudojant Tarkett gaminius, primenama apie žiedinę ekonomiką

Dvi naujos Paryžiuje sukurtos meninės instaliacijos, kuriose, naudojant Tarkett gaminius, primenama apie žiedinę ekonomiką

19 January 2023

Būdama žiedinės ekonomikos grindų dangų dizaino pradininkė, Tarkett pradeda 2023 metus pristatydama dvi interaktyvias ir novatoriškas patirtis. Pirmąją galima rasti „Maison & Objet“ (2023 m. sausio 19-23 d.), o antrąją – Tarkett Ateljė. Abiejose pabrėžiamas svarbus kovos su išteklių eikvojimu ir klimato kaita asspektas: žiedinis dizainas. Tarkett įsipareigojimas, misija ir mąstysena – daryti daugiau su mažiau.

Įtrauki patirtis: „Circularity in Action“, kurią sukūrė Laurence Carr

„Maison & Objet“ „Circularity in Action“ yra įtraukianti, meniška ir edukacinė paroda. Laurence'o Carro ir Danijos pramonės konfederacijos, bendradarbiaujant su Tarkett, sumanyta paroda atkreipia dėmesį į kelis Danijos baldų prekės ženklus, kurie prisidėjo prie žiedinio dizaino kūrimo.


Visoje parodoje įrengti Tarkett žiedinės gamybos principus atitinkantys gaminiai, kuriuos po naudojimo galima pilnai perdirbti. Ant grindų puikuojasi „Airmaster Earth“ kiliminės plytelės, kurios taip pat prisideda prie geresnės patalpų oro kokybės, bei „iD Square“ - be klijų montuojamos vinilinės plytelės, kurias po naudojimo lengva pašalinti ir perdirbti. Sienos dekoruotos „LinoWall“ kolekcija, pagaminta iš natūralių ir biologinių ingredientų, taip pat pilnai perdirbama.
Įėję į šią įtraukiančią parodą, kurioje eksponuojamos Tarkett grindų ir sienų dangos, lankytojai keliaus pro realius atliekų ir šalutinių produktų pavyzdžius ir sužinos, kaip jie iš naujo paverčiami ateities medžiagomis, bei kodėl žiedinės ekonomikos judėjimas yra toks svarbus mūsų aplinkai. Galiausiai svečiai pateks į pagrindinę salę, kur jų laukia gyvenamosios erdvės su tvarių Danijos prekių ženklų baldais.


„Maison & Objet“, 6 salė, stendas J102 - K101 (2023 m. sausio 19–23 d.)

Paroda „Rest+art“ – nutylėta perdirbimo istorija

Iki kovo mėn. Tarkett Ateljė veiksianti paroda „Rest+art“ kviečia lankytojus į kelionę per uždarąjį ciklą – prioritetinį Tarkett tikslą. Ten kur vieni mato šiukšles, Tarkett mato galimybes. Galimybę sukurti naują iš seno, galimybę grąžinti išteklių vertę, niekada jų nešvaistant. Tausoti gamtos išteklius, mažinti atliekų ir išmetamo anglies dvideginio kiekius.


Tarkett savo Paryžiaus salone rengia parodą, kuri nukreipia ir peržengia klasikinio tvarių medžiagų naudojimo ribas, o jos pavadinimas kilo iš Tarkett grindų dangų priėmimo ir perdirbimo programos „ReStart®“.


„Rest+art“ – nutylėta perdirbimo istorija – tai pojūčių žaidimų aikštelė, kurioje meno objektai suvokiami per lytėjimą, jutimą ir interaktyvų bendravimą. Lankytojai kviečiami atrasti neapdorotą perdirbtų medžiagų grožį, permąstyti savo požiūrį į grindų dangas ir atliekas, ir pagalvoti, kaip galima jas paversti tikrais meno kūriniais.


„Atelier Tarkett“, 43 rue de Saintonge, 75003 Paryžius (iki 2023 m. kovo mėn.)


Abi instaliacijos atspindi Tarkett įsipareigojimą tiesti kelią geresnių grindų link.


Nuotraukos aut: SUPERSKY - Rob Lipsius / Sam Henderson