„Tarkett“ ir „Ragn-Sells“ siekia iki 2025 m. Estijos pelenų atliekas paversti anglies žaliava vinilo grindims gaminti.

„Tarkett“ ir „Ragn-Sells“ siekia iki 2025 m. Estijos pelenų atliekas paversti anglies žaliava vinilo grindims gaminti.

18 October 2021

 

„Tarkett“ ir Švedijos aplinkosaugos bendrovė „Ragn-Sells“  paskelbė apie bendradarbiavimą, kurio tikslas - iki 2025 metų sukurti anglies atžvilgiu neigiamus mineralinius užpildus vinilo grindims gaminti. Kalcis išgaunamas iš pelenų polių Estijoje, o kalcio karbonatas gaminamas naudojant anglies surinkimo technologiją. Per pastaruosius 50 metų Estija degino skalūnų uolienas energijai gaminti. Dėl to gamtoje buvo pašalinta daugiau nei 600 milijonų tonų skalūnų pelenų, kurie daro didelę žalą aplinkai.

„Ragn-Sells“ sukūrė patentuotą sprendimą, kuris pelenus paverčia naudingais mineraliniais užpildais, naudojant anglies surinkimo technologiją. Keli šimtai tūkstančių tonų mineralinių užpildų, kurių dauguma yra kalcio karbonatas, „Tarkett“ kasmet naudoja savo vinilinėms grindų dangoms. Šiuo metu „Tarkett“ naudojamas kalcio karbonatas jau yra neutralus anglies dioksido atžvilgiu. Tikimasi, kad naudojant „Ragn-Sells“ gaminamą kalcio karbonatą, susidarys vadinamasis neigiamas anglies pėdsakas. Partnerystė su „Ragn-Sells“ padės pasiekti „Tarkett“ 2030 m. tikslą - pasiekti 30% perdirbto žaliavų kiekio ir galiausiai sumažinti paliekamą bendrovės anglies pėdsaką.

 

„Šiandieninė visuomenė yra pagrįsta netvariu gamtos išteklių naudojimu. „Ragn-Sells“ yra įsipareigojusi sugrąžinti daugiau išteklių į uždarą ciklą. Norėdami tai padaryti, turime bendradarbiauti su kitomis vertės grandinės suinteresuotosiomis šalimis “,-sako Pär Larshans, Ragn-Sells Group tvarumo direktorius„

„Tarkett “ yra puikus įmonės, kuri dalijasi mūsų vizija ir įsipareigojimu, pavyzdys ir labai tikimės plėtoti mūsų bendradarbiavimą“, - tęsia ponas Larshansas. „ Tarkett “ šio projekto tikslas gaminti grindis iš žaliavų, kurios prisideda prie aplinkos saugojimo Estijoje, kartu sumažinant anglies dioksidą. Dėl to mūsų vinilinės grindys turės mažesnį anglies pėdsaką ir padidins perdirbto turinio kiekį. Mes tikime, kad būtent tokia novatoriška bei tvirta partnerystė atvers kelią žiedinei ir anglies dioksido atžvilgiu neutraliai visuomenei “, - sako „Tarkett“ vyriausiasis tvarumo pareigūnas Arnaud Marquis.

Kalcio karbonato „anglies pėdsakas“ „Tarkett“ grindų dangose

 

Šiuo metu „Tarkett“ naudojamas kalcio karbonatas jau turi neutralų anglies pėdsaką-0,006 kg CO2eq / kg. Tikimasi, kad naudojant „Ragn-Sells“ gaminamą kalcio karbonatą, susidarys neigiamas anglies dioksido pėdsakas - 0,4 kg CO2eq / kg.

Sužinokite daugiau apie „Ragn-Sells“ anglies surinkimo sprendimą: www.osaservice.ee/en/