„Tarkett“ praneša apie savo bendradarbiavimą su „Clean Hospitals“, siekdama prisidėti prie saugesnių ligoninių gerinant aplinkos higieną

„Tarkett“ praneša apie savo bendradarbiavimą su „Clean Hospitals“, siekdama prisidėti prie saugesnių ligoninių gerinant aplinkos higieną

10 July 2020

Tarkett, pasaulinių novatoriškų grindų ir sportinių paviršių sprendimų lyderė, paskelbė prisijungianti prie „Clean Hospitals“ tinklo, kad prisidėtų prie ligoninių higienos gerinimo ir veiksmingų, tvarių bei įrodymais pagrįstų valymo rekomendacijų.

Kasmet visame pasaulyje milijonai pacientų, nukentėjo nuo nozokomialinių [2] infekcijų, iš kurių, daugelio galima išvengti, „Clean Hospitals“ siekia padidinti pacientų saugumą ir atkreipti dėmesį į ligoninės aplinkos higienos svarbą.

Ženevos universiteto ligoninių (Šveicarija) Medicinos fakulteto Pasaulio sveikatos organizacijos eksperto profesoriaus Didier Pittet vadovaujama „Clean Hospitals“ yra ne pelno siekianti asociacija, vienijanti pramonės atstovus, akademines bendruomenes, ligonines, vyriausybinių organų narius ir pagrindinius suinteresuotuosius subjektus iš įvairių šalių.

„Tarkett“ turi daugiau nei 70 metų patirtį sveikatos priežiūros srityje: šiandien kas antroje Europos ligoninėje yra įrengtos „Tarkett“ grindys. „Tarkett“ dalinasi savo ilgamete patirtimi grindų dangos srityje su „Clean Hospitals“ darbo grupėmis ir prisideda prie pažangių grindų valymo ir infekcijų kontrolės protokolų tyrimų.

Fabrice'as Barthélemy, Tarkett CEO, teigė: „Su sveikata susijusios infekcijos ir atsparumas antimikrobinėms medžiagoms yra dvi pagrindinės sveikatos priežiūros įstaigų problemos, kurias pagilino„ Covid-19 “krizė. Prisijungimas prie „Clean Hospitals“ tinklo yra svarbus žingsnis palaikant sveikatos priežiūros bendruomenę. Mes prisidedame rekomenduodami geriausių ligoninių grindų valymo būdus, atsižvelgiant į žmonių sveikatą ir aplinką. Bendras ir mokslinis „švarių ligoninių“ požiūris, kuriame didelis dėmesys skiriamas pacientų gyvenimui ir sveikatos apsaugos darbuotojų saugai, visiškai atitinka Tarkett žmogaus sąmoningo projektavimo įsipareigojimą. “

Pr Pittet: „Didysis„ Švarių ligoninių “pasiekimas yra sugebėjimas priversti žmones dirbti kartu, kad būtų priimti geriausi ir tinkamiausi sprendimai. Šis dalijimasis patirtimi ir žiniomis yra unikalus ir labai svarbus. Bendradarbiavimas su suinteresuotosiomis šalimis leidžia mums reaguoti kaip tinklui, kai yra poreikis kurti sąmoningumą, ieškoti tyrimų, naujovių, metodų bei remti mokymą ir švietimą. Ši iniciatyva įsipareigoja padaryti sveikatos priežiūros įstaigas saugesnes stiprinant ir racionalizuojant sveikatos priežiūros aplinkos higieną. „Clean Hospitals“ mielai priima „Tarkett“.

Remti sveikatos priežiūros bendruomenę taikant „Tarkett Human-Conscious DesignTM“ metodą

Dešimtmečiais „Tarkett“ buvo įsipareigojusi kurti novatoriškus grindų sprendimus, turint omenyje žmones: pacientus, medicinos personalą ir valymo priemones.

2013 m. „Tarkett“ priėmė sprendimą atsisakyti antimikrobinių medžiagų naudojimo savo grindyse ir vietoj to skatinti aukštus valymo ir infekcijų kontrolės procedūrų standartus, tinkamai naudodama dezinfekavimo priemones. Šis novatoriškas žingsnis buvo grindžiamas rizika, galinčia sukelti atsparumą antimikrobinėms medžiagoms.

Per partnerystę „Tarkett“ tikslas yra sukurti ir įdiegti geriausius valymo ir dezinfekavimo metodus, kurie turėtų kuo mažesnį poveikį žmonių sveikatai, aplinkai ir biologinei įvairovei, ribojant per didelį biocidų ir dezinfekavimo priemonių naudojimą.

Švarios ligoninė“ ir Tarkett: bendradarbiavimas siekiant kelti standartus

„Covid-19“ krizė pateikė svarių įrodymų apie valytojų vaidmenį griežtai laikantis valymo protokolų sveikatos priežiūros įstaigose. „Švarių ligoninių“ tikslas - kelti pramonės standartus ir didinti aplinkos higienos normas pacientų priežiūros srityje, remiantis įrodymais pagrįstu metodu. Tikimasi, kad šie aplinkos higienos patobulinimai bus naudingi visuomenės sveikatai, nes sumažės su sveikatos priežiūra susijusių infekcijų procentas ir sumažės atsparumas antimikrobinėms medžiagoms.


[2] Nosokominės ligos arba su sveikatos priežiūra susijusi infekcija reiškia ligas, kuriomis pacientai suserga ligoninėje

Nuotrauka: iStockphoto.com/ipopba