"Tarkett" drauge su "Note Design Studio" perteikia žiedinės ekonomikos idėjas naująjame "Tarkett" salone Stokholme

"Tarkett" drauge su "Note Design Studio" perteikia žiedinės ekonomikos idėjas naująjame "Tarkett" salone Stokholme

02 June 2021

Birželio 2 d. pradėjusi veikti „Tarkett Ateljé“ - naujas Stokholme veikiantis salonas, sukurtas bendradarbiaujant su „Note Design Studio“. Erdvė sukurta kaip tvarumo ir dizaino derybų forumas, kuriame atsispindi žiedinės ekonomikos principai.

Vadovavimasis žiedinės ekonomikos politika reikalauja sinergijos tarp tvarumo, dizaino ir visuomenės. Todėl „Tarkett Ateljé“ yra įgyvendintas siekiant apjungti šiuos veiksnius.

Norėdami parodyti, kaip praktikoje veikia žiedinė ekonomika , „Tarkett“ ir „Note Design Studio“ atvežė milžiniškus maišus, užpildytus perdirbta žaliava iš dviejų skirtingų projektų. Vienas iš maišelių yra užpildytas granulėmis, perdirbtomis iš senų „IKEA Västerås“ grindų dangų, kurias galima pakartotinai panaudoti naujoms vinilo grindims. Kitas maišas buvo užpildytas iš biuro gautais perdirbtais verpalais, kurie potencialiai taps naujomis tekstilės kilimų plytelėmis. Naudotos medžiagos yra iš „Tarkett“ perdirbtų produktų asortimento, kuris yra „Circular Selection“ dalis. Norima, kad kolekcija dar labiau išsiplėstų, kai padaugės produktų tinkamų visiškam perdirbimui.

 

Erdvė atkartoja klasikinį skandinavišką dizainą - griežtą spalvų paletę papildo kontrastų ir netikėtų detalių pasirinkimas. Pritaikytas intarsijos modelis poilsio kambaryje, specialios lempos, pagamintos iš „Tarkett“ medžiagos „iQ Megalit“ ir gyvybingas raudonas turėklas supantis auditoriją, tai keletas unikaliausių „Tarkett Ateljé“ detalių.

"Dizainas yra šiuolaikiškas, inovatyvus ir funkcionalus. Mums buvo įdomu padėti "Tarkett" sukurti platformą idėjų sklaidai, kurių įgyvendinimu mes labai tikime", - sako interjero dizaineris ir „Note Design Studio“ įkūrėjas Johannesas Karlströmas.

„Tarkett Ateljé“ - projektavimo ir statybos bendruomenės suinteresuotųjų šalių sąveikos forumas. Erdvės idėja ir jos sukūrimo būdas yra „Tarkett Human-Conscious Design ™“ filosofijos pavyzdys, reiškiantis, kad interjero erdvės turėtų palaikyti, įkvėpti ir sujungti jomis besinaudojančius žmones, tuo pat metu atsižvelgiant į poveikį aplinkai bei planetai.