"Tarkett Circular Selection" įkvėpė Gustavą Winsthą sukurti parodą

"Tarkett Circular Selection" įkvėpė Gustavą Winsthą sukurti parodą

18 May 2022

„Ung Svensk Form“ nugalėtojas* Gustav Winsth sukūrė „Cross Section“ – objektų serijos parodą, pagamintą iš „Tarkett Circular Selection“ produktų, eksponuojamų Stokholmo kūrybinio leidimo metu. Medžiagos buvo montuojamos sluoksnis po sluoksnio ir rodomos kaip skerspjūviai, kurie įkvėpė parodos pavadinimas. Parodą sudaro lentyna, suolas, kambario pertvara ir dubuo, pagaminti iš perdirbamų vinilo medžiagų iš „iQ Granit“ ir „iQ Eminent“ kolekcijų. Kūriniai buvo sukurti naudojant 3D programinę įrangą ir pagaminti „Tarkett“ techninės komandos Ronnebyje.

Kurdamas „Cross Section“ Gustavas norėjo sukurti trimačius objektus, kurie fiksuotų organines formas, naudodamas dvimates medžiagas. Kiekvienam gaminiui gaminti buvo naudojami skirtingi surinkimo būdai, tačiau bendras vardiklis buvo tai, kad kiekviena medžiaga buvo montuojama sluoksnis po sluoksnio skerspjūviuose.

 

„Nieko nėra plokščio. Produktai užima vietą. Noriu, kad lankytojai atrastų naujas medžiagų perspektyvas, pamatytų, kaip jos sudėtos ir, tikiuosi, įkvėptų jas panaudoti naujais būdais“, – sako Gustavas Winstas.

 

Maksimalistinis dizainas bei tvarios medžiagos

„Cross Section“ yra maksimalistinio dizaino demonstravimas, kaip reakcija į skandinavišką minimalizmą. Perdirbamos medžiagos įkvėpė Gustavą maksimaliai padidinti apimtį, techniką ir spalvas, kurios išlieka ištikimos jo stiliui. Gaminius galima išardyti ir visus komponentus perdirbti – tai Gustavas norėjo parodyti dizaine. Lentyną sudaro 100 iQ Eminent sluoksnių, supjaustytų skirtingais dydžiais ir sumontuota kaip topografija. Dubenėlis, užpildytas perdirbtomis granulėmis, pagamintas iš kelių 12 skirtingų atspalvių iQ Granit sluoksnių.

 

Paroda eksponuojama Tarkett Ateljé adresu Rosenlundsgatan 40, Stokholmas