Noordwest Ziekenhuis

Noordwest Ziekenhuis

2020 | Den Helder, Olandija

Nuotraukų galerija

 

Nuotraukos: Rien van Zuijlen

 

Koncepcija

„Noordwest Ziekenhuisgroep“ yra ligoninių organizacija, kurios buveinės yra Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Limmen, Schagen ir Texel miestuose. Tai aukščiausio lygio klinikinė ligoninė, mokymų ir išsilavinimo įstaiga, pacientams suteikianti geriausią priežiūrą ir paslaugas. „Tarkett“ daugelį metų tiekė „Noordwest Ziekenhuisgroep“ grindų dangas „IQ Optima“. Taigi, kai „Noordwest Ziekenhuisgroep“ nusprendė atnaujinti „Den Helder“ ligoninės patalpas ir buvo aišku, kad „Tarkett“ tieks grindis.

„Tarkett“ „IQ Natural“ ir „Wallgard“ grindys buvo pasirinktos kaip bandomoji grindų danga būsimoms statyboms ir renovacijai Den Helderio ir Alkmaaro miestuose. Kadangi „Noordwest Ziekenhuisgroep“ visada vertino ir gerbė „Tarkett“ ekologiškos ir žiedinės ekonomikos ambicijas, naujoji „IQ Natural“ grindų danga, kuri yra tvari ir perdirbama, buvo idealus pasirinkimas.
 

Interviu su projektų vadovu Sietske de Graaff

Kodėl pasirinkote būtent "iQ Natural" grindų dangas?

"Leeuwenkamp Architects" jau daugelį metų sėkmingai bendradarbiauja su "Tarkett" įgyvendinant įvairius gydymo įstaigų projektus, todėl įmonė gerai išmano "Tarkett" produktus. Pasirinkta grindų dangą yra itin atspari, ilgaamžė ir higieniška, ypač ten, kur yra didelis eismas, pavyzdžiui, ligoninėse. 

Visuomeniškumas ir tvarumas, ar tai svarbūs veiksniai?

Taip, žinoma. Tvarumas bei gaminių pasirinkimas, kuris būtų atsakingas ir tausojantis aplinką, yra vis aktualesnis sprendimas. Neišimtis ir  Noordwest Ziekenhuisgroep. Taip pat, svarbu žinoti, kad pasirinkome  ne tik tvarias, bet ir perdirbimui tinkamas grindų dangas.

Ar buvo svarbu sumažinti anglies dioksido išmetimą?


CO2 emisijos mažinimas yra vienas svarbiausių "Tarkett" įsipareigojimų. Sutarėme, kad "iQ Natural" yra kaip tik tas pasirinkimas tiek kokybės, tiek aplinkosauginių aspektų atžvilgiu. Tokios tvarios grindų dangos sąvybės bei lengvas "iQ" kolekcijos montavimas, ilgaamžiškumas, itin gera higiena ir lengva priežiūra, tai aspektai itin svarbūs grindų dangai ligoninės erdvėse.

 

Kiek svarbi buvo pacientų ir personalo gerovė?

Labai svarbi! Jų gerovė yra pagrindinis mūsų prioritetas, todėl ir pasirinkome šią įmonę."Tarkett" siekia pateikti tvarius sprendimus, kurie prisidėtų prie saugesnės ir sveikesnės aplinkos ir puoselėtų žmogaus harmoniją su aplinka.

Ar sulaukėte kokių nors atsiliepimų?

Visiems labai patiko naujos grindys ligoninės Ūmios priežiūros skyriuje Den Helderio ligoninėje. Buvome labai patenkinti darbu ir tikimės vėl dirbti kartu įgyvendinant likusius statybos ir atnaujinimo projektus. Tačiau šiuo metu būsimi projektai yra laukimo būsenoje.

 

Sąmoningi sprendimai. Žmonėms ir planetai.


Tarkett Human-Conscious DesignTM

 

Siūloma kolekcija

Apie

Skaitykite daugiau apie "Tarkett" indėlį renovuojant Noordwest Ziekenhuisgroep ligoninę Den Helder mieste, Nyderlanduose naudojant "iQ Natural" vinilinę grindų dangą.

Dizaineris / Architektas

Leeuwenkamp Architects

Segmentas