Magdalena Nilsson kuria meną iš „Tarkett“ medžiagų, Stokholmo salone

Magdalena Nilsson kuria meną iš „Tarkett“ medžiagų, Stokholmo salone

30 September 2021

 

Švedų menininkės Magdalenos Nilsson naujasis kūrinys „An abstract on landscape“ – tai 70 m² grindų instaliacija, pagaminta tik iš pakartotinai perdirbamų „Tarkett“ vinilo ir linoleumo dangų. Ši spalvinga instaliacija buvo pristatyta „Tarkett Ateljé“ per Stockholm „Creative Edition“ dizaino savaitę (rugsėjo 23–29 d.) veiksiančią porą mėnesių.

Siekdama paminėti „Circular Selection“ – kolekciją, kurioje surinkti visi pakartotinai perdirbami „Tarkett“ vinilo, tekstilės bei linoleumo gaminiai, „Tarkett“ pradeda kūrybinį bendradarbiavimą, siekdama parodyti žiedinės ekonomikos principais vadovaujantis gaminamų  medžiagų dizaino galimybes.

 

Toks ciklas pradedamas Magdalena Nilsson, švedų menininke, turinčia keramikos išsilavinimą bei geriausiai žinoma dėl savo skulptūrų ir kraštovaizdžio vaizdų kūrybos. Bendradarbiaujant Magdalenai Nilsson ir „Tarkett“, buvo sukurta 70 m2 grindų instaliacija „Abstract on Landscape“, kurioje linoleumo ir vinilo intarsiją primenantis vaizdas sukelia uolotus vaizdus bei jų atspindį vandenyje. Nilsson, kurios terpė daugiausia buvo porcelianas ir molis, tai buvo pirmas kartas, kai ji dirbo su linoleumu bei vinilu.

„Kuriant laikiną meno instaliaciją jaučiuosi dar maloniau, kai žinau, kad medžiagos yra tvarios ir gali būti perdirbtos į naujas grindis. Dauguma kitų medžiagų yra vienkartinės bei negali būti panaudotos dar kartą“, – sako Magdalena Nilsson.

„Jei galvojate apie uolas, galite įsivaizduotit žemės atspalvius ir pilkus tonus. Tačiau atidžiau pažvelgus, yra tiek daug kitų atspalvių. Kalnuoti peizažai taip pat turi savitą paletę - leidžiantis saulei, uolos paviršius nusidažo rausvais atspalviais. Pažvelkite dar atidžiau ir pamatysite kaip uolos „sprogs“ nuo spalvų. Šia kompozicija norėjau parodyti bei perteikti kraštovaizdžio stebėjimus“, – tęsia Magdalena Nilsson.

 

Montavimą vietoje atlieka Tarkett techninė komanda, kuri apskaičiavo, supjaustė ir surašė 40 skirtingų spalvų į tikslią tvirtą kompoziciją.