Kuriame ateities mokyklą

Kuriame ateities mokyklą

Sąmoningas dizainas

Švietimo įstaigų architektūra

Architektai, interjero dizaineriai, nekilnojamojo turto valdytojai…

Jūs kuriate rytojaus mokyklas.

Prisitaikanti, modulinė, dinamiška.
Mokyklos, sukurtos visų gerovei... ir planetos išsaugojimui.
Dar labiau įtraukiančios, apjungiančios, atviresnės mokyklos.

Jūs esate kiekvieno iššūkio, su kuriuo susiduria visuomenė, centre.

Mes jūsų pusėje.
Tarkett remia švietimo bendruomenę.

Mūsų tikslas – palengvinti visų moksleivių gyvenimą, sukurti erdves alternatyviam naudojimui ir paskatinti mokytis. Mums reikia tiekėjų, kurie galėtų pateikti išmanių, atsakingų medžiagų, kurios padėtų išspręsti mūsų iššūkius, pagalbos.”

Céline – Interjero dizainerė is Prancūzijos

Mokymosi erdvių projektavimas

Tvarios mokyklos

Aplinka, sukurta remiantis pagarba ne tik moksleiviams ir darbuotojams, bet ir bendruomenei bei planetai, kur tvarumas neatsiejamas nuo sveikatos ir gerovės.

Plačiai pritaikomos mokymo erdvės

Erdvės mokykloms, kurios skatina smalsumą ir motyvaciją; erdvės, kurias lengva pritaikyti prie įvairių pedagogikos rūšių; klasės, leidžiančios pasinerti į mokslą.

Įtraukios mokyklos

Mokymosi vieta skirta visiems. Įtraukioji mokykla pašalina visas kliūtis, ir ji tampa vieta kuri nebeslegia mokinių apribojimais, bet kelia jų potencialą.

Tvarios mokyklos

Gerovės kūrimas ir tvarus projektavimas yra neatsiejami, todėl svarbu gerinti patalpų oro kokybę ir mažinti savo įmonės anglies dvideginio išmetimą.

Tarkett tiki, kad tai pasiekti galima, jei nuo pat grindų dangos gamybos proceso pradžios gamyba bus ekologiška: sumažinus lakiųjų organinių junginių (VOC) kiekį, pašalinus ftalatus ar atsakingai pasirinkus meždžiagas, ir taip sumažinti žalą aplinkai, nepakenkiant galutinei gaminio kokybei.

Mūsų tikslas - aprūpinti jus medžiagomis reikalingomis sukurti erdvėms, kuriose būtų gera, bet tuo pačiu nepamiršti apie mus supančią aplinką: sumažinti kenksmingų teršalų išmetimą gamybos proceso metu ir užtikrinti, kad pasibaigus jų eksploatavimo laikui, savo gaminius galėtume perdirbti.

Savo poziciją patvirtiname pateikdami visų mūsų gaminių Aplinkosaugines produktų deklaracijas (EPD), Sveikatai nekenksmingų medžiagų deklaracijas (MHS) bei atlikdami nepriklausomus Cradle to Cradle® tyrimus.

Plačiai pritaikomos mokymo erdvės

Pastaraisiais metais švietimo srityje įvyko didžiulis pokytis. Mokymo erdvės tapo mokymosi erdvėmis. Mokiniai sklandžiai pereina nuo individualių prie grupinių ar visos klasės veiklų. Jie daugiau bendrauja, rengia pristatymus ir atlieka daugiau praktinių užduočių. Todėl erdvės, kuriose jie mokosi, turi būti daugialypės.

Tai taikoma ne tik klasėms. Koridoriai, poilsio erdvės, sporto salės, bibliotekos ir valgyklos – visa tai pertvarkoma siekiant sukurti erdves, kur mokiniai galėtų susiburti, pabendrauti, mokytis grupėmis ar individualiai.

Siekdami padėti jums kuriant naujas modulines mokymosi aplinkas, Tarkett sukūrė kelių medžiagų kombinavimo metodą, siūlydama įvairias grindų dangas, pritaikytas skirtingiems tikslams: dideliam srautui, triukšmo mažinimui, atsparias, lengvai prižiūrimas ir, esant būtinybei, lengvai pakeičiamas.

Šis pasiūlymas apima kelias grindų dangų klases – nuo vinilinių ruloninių, linoleumo iki kilimų, LVT ir kt. Didelis tarpusavyje lengvai derinamų spalvų ir tekstūrų pasirinkimas padeda sukurti ergonomišką, įtraukią ir mokymuisi nuteikiančią atmosferą.

Įtraukiosios mokyklos

Įtraukios mokyklos skirtos visiems mokiniams, neatsižvelgiant į jų kilmę, gebėjimus ar neurotipą. Todėl reikia skatinti prieinamumą ir padėti orientuotis erdvėje (naudojant LRV, sienų ir grindų ženklinimą, įspėjamąsias plyteles, lytėjimo juosteles ir kt.), naudojant tinkamas spalvas, ženklinimą ir tai erdvei pritaikytas dangas, didinti žmonių srauto praeinamumą.

Kadangi aplinkos svarba mokymosi procesui jau gerai žinoma, gera akustika, natūrali šviesa, spalvos ir kontrastai yra svarbūs kriterijai, į kuriuos būtina atsižvelgti. Tai ypač svarbu kalbant apie neurodivergentus ir neįgalius mokinius.

Grindų dangos rekomenduojamos švietimo įstaigoms

Atraskite mūsų rekomenduojamas grindis ekologiškų mokyklų statybai. 
Šios kolekcijos yra mūsų Circular Selection (žiedinės ekonomikos principais besivadovaujančios gamybos produkcija) dalis, kuri pergrupuoja geriausius savo klasėje gaminius, kai kalbama apie tvarumo kriterijus: gera sudėtis, be ftalatų, optimalus VOC lygis ir PERDIRBIMAS PO NAUDOJIMO.

Tarkett Lino

Augalinės kilmės natūralus linoleumas - sertifikuotas Cradle to Cradle ® Gold or Silver

AirMaster

Smulkias dulkes sulaikančios kiliminės plytelės – apdovanotos GUI Gold Plus ženklinimu

Excellence Genius

Loose lay (laisvai klojama) heterogeninė vinilinė grindų danga - montavimas be klijų

Švietimo įstaigų referencijos