"EUC Lillebælt"

"EUC Lillebælt"

2021 | Fredericia, Danija

Nuotraukų galerija

2019 m. "EUC Lillebælt" profesinio mokymo centras, nusprendė išplėsti savo erdves. Gera akustika, harmoninga aplinka bei modernus dizainas buvo pagrindiniai šio naujo dviejų aukštų pastato kriterijai. Taip pat buvo svarbu, kad klasės ir administracijos patalpos būtų išdėstytos aplink bendrą zoną pirmame aukšte. Tai buvo sėkmingas ir įkvepiantis projektas, kuriame visi dalyviai didžiavosi savo indėliu.

Patvarios bei praktiškos grindų dangos

Bendradarbiaujant su projekto rangovu "CJ A / S" grindų įrengimo studijai "Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering" buvo pavesta surasti praktiškas bei modernias grindis visam pastatui, kad būtų sukurta gyvybinga bei šiuolaikiška išvaizda.

Komanda pasirinko "Tarkett" linoleumo "Veneto" grindų kolekciją, kurią sumontavo 1200 kvadratinių metrų patalpose (klasėse, koridoriuose). Linoleumo kolekcija ypač tinka projektui dėl savo dizaino specifikacijų, lengvos priežiūros ir funkcionalumo. Be to, grindys pagamintos naudojant specialų xf² paviršiaus apdorojimą, kuris apsaugo nuo nusidėvėjimo bei leidžia lengvai nuvalyti grindis. Tai ypač praktiška didesnėse patalpose, tokiose kaip biurai, viešosios įstaigos ir viešbučių bei restoranų pramonė.

Pasak Michaelo Hanseno iš "Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering" grindų priežiūros kokybė buvo ypač svarbus atrankos proceso elementas:

Rinkdamiesi projektui grindis daug kalbėjome apie tai, kad tai praktiškos grindys, kurios tiktų ugdymo įstaigai, tačiau kartu buvo labai akcentuojama, kad jos būtų lengvai prižiūrimos. Žinoma, linoleumo grindis reikia prižiūrėti ir reguliariai plauti, tačiau, mano patirtimi, "Tarkett" linoleumas yra itin ilgaamžės grindys, kurias gana paprasta prižiūrėti.

Mokykla taip pat įrengė 300 kvadratinių metrų "Tarkett" patvarios "DESSO Essence" dangos, klasikinės, stilingos, anglies spalvos.

 

 

Spalvingų linoleumo grindų derinys

Iš pradžių mokykla norėjo įrengti neutralių spalvų grindis, tačiau kai buvo pristatyta didelė "Tarkett" siūlomų spalvų įvairovė, nuspręsta atsižvelgti į spalvingus derinius. Pavyzdžiui, žalia "Veneto" koridoriuose ir raudona "Veneto" keramikos klasėse, kuri sukuria šviesią bei jaukią atmosferą. 

„Pagalvojome, kad visos mokyklos grindys turi būti pilkos, nes tai neutrali spalva, tinkanti ugdymo įstaigai. Tačiau daugybė "Tarkett" spalvų variantų suteikė projektui visiškai kitokį konceptą, kurį, pripažinsiu, labai džiaugiamės panaudoję mokykloje.

 

Sąmoningas pasirinkimas. Žmonėms ir planetai.
Tarkett Human-Conscious DesignTM.

 

Siūlomos kolekcijos

Apie

EUC Lillebælt mokyklos renovacija

Dizaineris / Architektas

ZENI Arkitekter A/S

Rangovas

CJ A/S og Snoghøjs Tæpper & Gulvmontering

Segmentas