Tarkett plataus užmojo 2030 m. klimato tikslai, patvirtinti Mokslu Pagrįstų Tikslų iniciatyvos (SBTi)

Tarkett plataus užmojo 2030 m. klimato tikslai, patvirtinti Mokslu Pagrįstų Tikslų iniciatyvos (SBTi)

13 January 2023

Šiandien Tarkett paskelbė, kad jos artimiausio laikotarpio moksliškai pagrįstus išmetamųjų teršalų mažinimo tikslus patvirtino Mokslu pagrįstų tikslų iniciatyva (SBTi)*.

Iki 2030 m. Tarkett įsipareigoja 50 % sumažinti absoliutų 1 ir 2 sričių šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) emisiją, palyginti su 2019 atskaitiniais metais. Per tą patį laikotarpį Tarkett taip pat įsipareigoja 27,5 % sumažinti absoliutų 3 srities ŠESD kiekį, išmetamą dėl įsigytų prekių ir paslaugų, bei parduotų produktų gyvavimo pabaigos apdorojimo**.

Tai visiškai atitinka Paryžiaus klimato susitarimo tikslą – apriboti visuotinį atšilimą. Apskritai, Tarkett klimato kaitos plane iki 2030 m. siekiama sumažinti išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį 30 % visoje savo vertės grandinėje, įskaitant 3 srities emisijas, kurios sudaro 90 % visų Tarkett išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų***.

Arnaud Marquis, vyriausiasis Tarkett tvarumo ir inovacijų pareigūnas, sako: „Jau šiandienbūtina skubiai imtis veiksmų prieš klimato kaitą. Naujausi klimato mokslo duomenys rodo, kad vis dar įmanoma apriboti pasaulinės temperatūros kilimą iki 1,5°C, tačiau esame pavojingai arti šios ribos. Klimato tikslų nustatymas visai vertės grandinei yra naudingas abiem pusėms – tai padeda sumažinti mūsų pačių ir mūsų klientų išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį. Tarkett bendradarbiauja su suinteresuotosiomis šalimis, kad kartu pakeistų pagrindines taisykles. Mažiau atliekų ir mažesnis išmetamųjų teršalų kiekis – tai dvi pagrindinės kryptys, pagal kurias dirbame siekdami pertvarkyti visą statybų pramonę. Šis SBTi patvirtinimas yra dar vienas įrodymas, kad mūsų klimato kaitos siekiai yra teisingi!“

 

*Mokslu pagrįstų tikslų iniciatyva (SBTi) – tai CDP, Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimo, Pasaulio išteklių instituto (WRI) ir Pasaulinio gamtos fondo (WWF) bendradarbiavimas. SBTi apibrėžia ir skatina geriausią mokslu pagrįstų tikslų nustatymo praktiką, nepriklausomai vertina ir tvirtina bendrovių tikslus, kad būtų paspartintas perėjimas prie ekonomikos, išskiriančios mažus anglies dioksido kiekius.  
** Tikslinė riba apima su žeme susijusią biogeninę emisiją ir iš bioenergijos žaliavų pašalinamą teršalų kiekį .
*** 3 taikymo sritis apima išmetamųjų teršalų kiekius, susidariusius dėl veiklos visoje mūsų vertės grandinėje, pavyzdžiui, dėl mūsų tiekėjų išmetamų teršalų išgaunant ir perdirbant žaliavas, gabenant prekes, tvarkant produkciją pasibaigus jos tarnavimo laikui.